söndag 13 februari 2011

Samlingar del1

Här är några av våra (rätt oorganiserade) samlingar. Det har blivit en del små samlingar med åren. Vad det är bra för? Ingen aning! :-)

Längst upp i den här hyllan (vi kallar det hyllplan 1) står den lilla men alldeles tillräckliga vattenkannesamlingen. Resten av hyllan är överfylld med troll utav märket Deco, design Kurt Nilsson. Det är den samling som vi har med flest delar tror jag. På hyllplan 2 (under kannorna) står de troll som endast är design Kurt Nilsson. De är alltså inte handgjorda utan bara handmålade. (Den stora trollmoran och hockeyspelaren till höger hör inte till dem, de är handgjorda). Man kan se skillnad på dem bl.a genom att de som inte är handgjorda har mycket starkare färger på kläderna än de andra. Håret är också mer gult. Det står ett sånt troll på hyllan nedanför (hyllplan 3), kan ni se vilket det är? :-)


Oftast är märkningen kvar under trollen, men om den inte är det så kan det vara kul att veta hur man ser skillnad på dem. Vi samlar först och främst på de som är handgjorda, men hittar vi ett sånt där annat så köper vi det om det inte kostar för mycket. Priserna skiljer mycket på de här trollen beroende på utseende, storlek, och framförallt vart man köper dem. På loppisar kan man ibland hitta dem för 10-20kr, medan de på lite mer "medvetna" ställen kostat mellan 100-200kr. Inga dyrgripar som ni märker, men det gör det ju bara ännu roligare tycker vi. De har alla sina speciella personligheter. Jag gillar särskilt mycket den lilla flickan som sitter i gungstolen, och tredje killen från henne, i mitten av bilden. Han har en jättesöt lång näsa och ser sådär skamsen och bortkommen ut så man inte kan låta bli att gilla honom.

Är det någon som vet något mer om de här trollen? Hur många olika finns det? Vad finns det för olika teman förutom hantverkare, musiker, vikingar, idrottare? Och är det någon som vet varför det finns just dessa teman?

Vidare till nästa skåp...


Här finns några av de saker jag skulle rädda först om huset började brinna. Termos-samlingen till exempel. Jag är så otroligt fäst vid mina termosar så det känns nästan som en sjukdom ibland. Kanske kommer det en närmare presentation av dem lite längre fram. Här finns tekannorna, porslinsfåglarna, kopparna, glasprylarna mm.

Överfyllt, både på höjden och bredden. Men vad tusan ska man göra? Köpa en till hylla!

5 kommentarer:

Martina sa...

Blir helt glad bara av att titta på alla härliga koppar på understa hyllan! Superfint :)

Martina sa...

Tack detsamma :) Har precis hittat hit! Jättekul att läsa om andra med samma intresse. Och förstår precis vad du menar med den där tråkiga perioden, när man får ta den sista gula trasan i förpackningen, haha. Det som är bra är att man snart får köpa nya grejer sen :)

SH-M sa...

Tack för kommentaren!

Jag är avundsjuk på din my little pony-mugg. Sååå fin!

/Josefin

maja sa...

Hej!
vet du något om muggarna i mitten med rött hjärta/äpple..jag har likadana nämligen, hade vart kul med lite info:)

/maja

Anonym sa...

Hej!
Midsommardagens hybris, allt stängt, öde utomhus, trötta och bakfulla människor:)
Vad gör man då?
Jo, jag googlar "deco troll" som är min stora samlarhobby och hittar till min stora glädje och förvåning din sida med deco troll.
- Toppenkul!
Du hade lite funderingar kring dina deco troll. Besök gärna min hemsida med deco trollen så kanske du får svar på några frågor.
http://www.keramiktroll.se/

/Vänliga hälsningar, Nicke:)