måndag 25 januari 2010

Ornamin


Jag blev totalt överlycklig när jag hittade den här muggen i ornamin för 3 ynka kronor! För länge sedan läste jag om den här serien och hoppades att jag någon gång i framtiden skulle stöta på den. Jag la på minnet att serien hette "Världens barn" och att den var designad av Stig Lindberg för Gustavsberg. Nu är den där dagen här, och jag sitter nöjt och sipprar saft ur min barnmugg :-)
Men... det är klart, inte lutar jag mig tillbaka bara för det här, nej nu måste jag hitta tallriken också!

7 kommentarer:

Marie sa...

hej och grattis!
jag har sett flera diskussioner om denna på nätet, att det inte ska vara Stig L. Kan det kanske vara Lisa Larsson, med tanke på att det är hon som gjort All värlend barn i keramik? Någon annan som är vet?

Stellas mamma sa...

Ja jag vet!! Jag blev så fundersam nu när jag surfade runt och letade efter info om den här. Och variation på namn finns det också! Men några är visst helt bestämt säkra på att det är Stig, men inte vet jag.. finns det ingen komplett Stig-bok eller nåt? :)

Appropå det där med Lisa L, så har jag för mig att jag läste att hon och Stig hade ett samarbete för Världens barn. Kommer absolut forska vidare på det här!

Cinna sa...

Oavsett Stig eller Lisa....muggen är för härlig tycker jag! Grattis

Hanna sa...

Hej stumpan, jag ska på en jättestor loppis här i Frankrike, är det något du vill jag ska spana efter? ;) Behöver ett mål..
/din kramsallad

Stellas mamma sa...

Ååh Hanna gissa om jag är avundsjuk! Du får jättesupertokgärna titta efter sådana koppar som jag skrev om i det här inlägget: http://loppisfyndat.blogspot.com/2009/10/vart-storsta-let.html
Dom är från england så det är väl inte omöjligt att någon kan ha ramlat ner i frankrike :) Lycka till på storloppisen!

Randiga Tråden sa...

muggen är iallafall fin oavsett vem som gjort den, den väcker minnen.

Anonym sa...

3 kronor!!! Helt otroligt!