torsdag 31 mars 2011

Två drömmar gick i kras

Kan man må sämre i loppisfyndarsjälen än när man hittat nåt man letat riktigt riktigt länge, till ett fyndpris, kommer hem, ställer den på bordet, åker och jobbar, kommer hem, och ser den i bitar. Detta har hänt två gånger nyligen. Detta var de älskade föremålen.


Lingonburken från Arabia.


Finaste krukan någonsin, Gunilla. Farväl...

lördag 12 mars 2011

Favoritlampor

Lika som att jag aldrig får nog av koppar, så får jag aldrig nog av lampor. En riktig sötis är den här guldklimpen. Hemi Klot 3 från 70-talet. Tysk design vad det verkar, och som jag förstått det så betyder Hemi "Halv". Halvklot 3 alltså. Den finns i några olika utföranden; Små sänglampor, lite större vägg/bordlampor som den nedan, och golvlampor. Jag tycker dom är snyggast i den här guldfärgen, men det finns andra (ex. vit och borstat stål).

lördag 5 mars 2011

Levingitarr från Herman Carlsson

Här är ett fynd vi gjorde på Erikshjälpen för några år sedan. En Levin gitarr från 1948. Den byggdes i Herman Carlssons Levinfabrik i Göteborg, 1978 stängdes fabriken. Levin tillverkas fortfarande, men inte i den legendariska fabriken i Göteborg. Det går att spela på den. Jag brukar spela på den ibland. Men det känns mest som att vi har den i våran ägo för ålderns skull. Den är trots allt äldre än min pappa.


torsdag 3 mars 2011

Projlar för mitt hierta

Några små söta Nils-Johan teskedar.


En sån gammal mjölbytta som man kan hänga på väggen, men själva upphängningsdelen var trasig. Då fick den tjänstgöra som kruka istället!


Dessa små saltkar är stämplade med K. Holmberg. Det som fick mig att köpa dom var (förutom att de är tjusiga) att de var brännmärkta under med "Tillhör SARA". Jasså de tillhörde mig redan tänkte jag :) Vad innebär det tror ni? Någon restaurang som har hetat det kanske?


Lite blandade småkoppar för 1kr styck.

onsdag 2 mars 2011

Allmogeask

Hittade den här Allmogeasken på Erikshjälpen för 5kr. Kunde inte slita mina ögon ifrån den. Helt underbar.
Under locket står det "Julafton 1910, Af Tor Andersson, Gundbo".